Matrassen
Informatie

100% Nederlands Fabrikaat

Matrassen informatie

De matrassenlijn van Eastborn bestaat uit een serie pocketvering matrassen. Enkele pocketmatrassen kunnen geleverd worden in de stof van de boxspring. We noemen dit ‘Colour’ matrassen. Wanneer gekozen wordt voor een Colour-uitvoering, dient deze matras gecombineerd te worden met een topdekmatras.

Sensity® voor schoon en fris bed

Alle Eastborn matrassen en topdekmatrassen zijn voorzien van een matrasstof met Sensity® behandeling. Met de Eastborn matrassen heeft u altijd een schoon en fris bed.

Wat doet Sensity®

De stof van de matrassen is behandeld met probiotica, zodat op natuurlijke wijze de voedingsbodem voor allergenen en huisstofmijt onttrokken wordt. De werking van Sensity® in de matrashoezen blijft ook na wassen op 60 ºC gegarandeerd. Waardoor er een hygiënische en frisse slaapomgeving geboden wordt. In de hoezen van de matrassen wordt gebruik gemaakt van stroken wit Airmax. Airmax is een innovatie op het gebied van luchtdoorlatendheid, vochtregulatie en thermo-isolerende eigenschappen en biedt daardoor in combinatie met Sensity® een perfect en gezond slaapklimaat.

Ondersteuning op maat

De matrassen uit de 6000 serie zijn voorzien van Interactieve High Low Pocketvering technology; een revolutionaire opbouw voor uw slaapcomfort. Iedereen is anders met elk een eigen postuur, lichaamslengte en -bouw. Door het gebruik van elektrothermisch nageharde pocketveren geplaatst in een gezoneerd hoog-laagpatroon, geven de matrassen een op het lichaam afgestemd ligcomfort. De slaper ervaart een soepele ‘touch’ gevolgd door de extra ondersteuning van de pocketveer in de kern. Door de afwisseling in de hoogte van de veren wordt uw lichaam altijd op de juiste manier ondersteund, er ontstaat tegendruk vanuit de veren zodra deze meer belast worden, bijvoorbeeld in de schouder- of heupzone.

Veredelingstechniek

Alle matrassen hebben elektrothermisch nageharde veren. Door de toepassing van hoogwaardige technologie worden deze veren veredeld. Tijdens het productieproces wordt de Advanced pocketveer op gepatenteerde wijze elektrothermisch nagehard. Ook na vele jaren intensief gebruik komt de Advanced pocketveer steeds weer terug in zijn oorspronkelijke stand.

Maatvoering

De maatvoering van matrassen is overeenkomstig NEN-EN 1334 d.w.z. standaard ledikantmaat (de 0-maat) -1 cm met een tolerantie van ± 1 cm voor de lengte- en breedtemaat. De maatvoering van topdekmatrassen is standaard ledikantmaat (de 0-maat) – 2 cm met een tolerantie van +/- 2 cm voor lengte- en breedtemaat.

Samen Je t’aime

Bij de ‘Je t’aime’ uitvoering van een matras worden 2 éénpersoons pocket-interieurs met verschillende hardheden van hetzelfde type matras tot één kern aan één stuk gemaakt. Zo kunt u uw klant een 2-persoons matras aanbieden met twee lighelften die elk een eigen ligcomfort en ondersteuningseigenschappen in zich hebben. De matras is hierdoor perfect afgestemd op de wensen en behoeften van uw klant. In het midden van de Je t’aime matras ontbreekt bovendien de naad, die bij twee 1-persoonsmatrassen (bijvoorbeeld Soepel en Stevig) wel aanwezig is. Door de koppeling van twee interieurs in 1 hoes voelt het matras in het midden wat steviger aan.

Gekoppelde uitvoering

Het is mogelijk om matrassen aan elkaar te koppelen. De matrassen kunnen namelijk via een rits, die aan de boven- en onderzijde wordt aangebracht, aan elkaar worden gekoppeld. Bij gebruik van verstelbare matrasdragers geeft Eastborn geen garantie op matrassen indien deze gekoppeld versteld worden.

Hygiënisch slaapcomfort

Om aangename frisse nachten te garanderen, kiest Eastborn voor het gebruik van materialen die én vocht makkelijker opnemen én goed ventileren. Deze materialen hebben Eastborn’s Fresssh! Garantie. Eastborn’s Fresssh! materialen kenmerken zich door het zeer hoog vochtopnemend vermogen het doorstikmateriaal en het ventilerende vermogen van de kernen en afdeklagen. Het vocht wordt door de Fresssh! doorstikmaterialen over een groot oppervlak verspreid, waardoor het makkelijk kan verdampen en niet tot in de kern doordringt. De kernen en afdekmaterialen ventileren optimaal door een zeer open (cel)structuur en de aangebrachte ventilatievoorzieningen. Vocht krijgt derhalve geen kans om de elasticiteit van de matras aan te tasten. Het resultaat: Een aangenaam, gezond en extra duurzaam (Fresssh!) slaapklimaat! Door het transpiratievocht snel aan de omgevingslucht af te geven, wordt de ideale leefomgeving voor de groei van bacteriën en schimmels ontnomen. Bacteriën en schimmels gedijen immers het beste in een vochtige omgeving.

Slaapgarantie

Op alle Eastborn matrassen is Slaapgarantie van toepassing. Voor meer informatie en voorwaarden verwijzen wij u naar de afdeling verkoop.

Garantie

Niet alleen bieden wij een slaapgarantie van 60 dagen omruilgarantie, ook geven wij 5 jaar volledige garantie op onze matrassen.

Nederlands fabrikaat

Eastborn maakt boxsprings en matrassen met passie voor kwaliteit en innovatieve vormgeving. Puur Nederlands vakmanschap, al sinds 1959! We gebruiken daarvoor alleen de allerbeste materialen. We testen steeds opnieuw of ze voldoen aan onze hoge eisen op het gebied van comfort en duurzaamheid. Zo kunnen we de vertrouwde Eastborn kwaliteit blijven garanderen. Natuurlijk combineren we het ambachtelijk vakwerk van toen met de technologie van nu. We spelen in op jouw wensen en de laatste slaapkamertrends.

Waarom kiezen voor Graph’In?

  • Verkoelend
  • Drukverlagend
  • Geleidelijk toenemende support en veerkracht
  • Geleidt warmte 23.000 keer beter dan ander schuim
  • Optimale diepe slaap

Gedurende de avond zakt je lichaamstemperatuur, om je lichaam af te koelen wordt je huid warmer. Een teken om naar bed te gaan. Graph’In zorgt er dan voor dat je lichaamswarmte optimaal wordt afgevoerd. Daarnaast draagt de ultieme veerkracht van dit innovatieve materiaal bij aan een perfecte, ontspannen lighouding. Je zakt daardoor sneller in een diepe slaap en zult fitter ontwaken.

 

Altijd een Eastborn dealer bij jou in de buurt

Je kunt Eastborn matrassen en boxsprings zelf ervaren bij dealers door heel Nederland. Daar krijg je een persoonlijk slaapadvies, en lichten ze je graag alle mogelijkheden van de Eastborn producten toe. Vind hieronder een Eastborn dealer in de buurt, en kom proefliggen in de winkel!

Op zoek naar een dealer in uw buurt?Voer uw postcode of woonplaats in.

Eastborn logo DEALERS
Eastborn Corner
Eastborn Corner

Een Eastborn Corner beschikt over een beperkt aantal matrassen of boxspringmodellen uit het Eastborn assortiment.

Eastborn Studio
Eastborn Studio

Een Eastborn Studio beschikt over diverse matrassen en/of boxspringmodellen uit het Eastborn assortiment.

Eastborn Store
Eastborn Store

Een Eastborn Store beschikt over een uitgebreid Eastborn matrassenassortiment en boxspringassortiment.

Eastborn Corner
Corner
Eastborn Studio
Studio
Eastborn Store
Store