Boxspring of bed:
wat is het verschil?

100% Nederlands Fabrikaat
Verschil tussen een boxspring en een bed

Dat we bij Eastborn groot fan zijn van boxsprings is geen geheim. Maar waarom eigenlijk? Hoe kies je tussen een boxspring of een bed? We leggen het je, aan de hand van de belangrijkste verschillen, graag uit.

Voordat we ingaan op het verschil tussen een boxspring en een bed is het handig om te weten waar een boxspring precies uit bestaat. Een boxspringcombinatie bestaat uit een hoofdbord, een boxspring, een matras, een topdekmatras en indien gewenst, bed-accessoires voor de finishing touch. Dat lijkt veel, maar er is dan ook veel nodig om zo’n ontzettend comfortabel bed te maken! We lichten elk onderdeel even toe.

1. Hoofdbord

Een goed begin is het halve werk, en dat gaat zeker op voor een hoofdbord. Deze blikvanger legt de basis voor je boxspringcombinatie, en is niet alleen mooi, maar ook praktisch. Als je van ontbijt op bed houdt bijvoorbeeld. Bij Eastborn kun je kiezen uit maar liefst 15 verschillende hoofdborden en meer dan 60 verschillende stoffen. Als dat geen eyecatcher wordt…

2. Boxspring

De boxspring is de fundering van de boxspringcombinatie. Het ondersteunt het gewicht van het matras. De vulling van de boxspring is van hoogwaardige pocketveren en wordt omringd door een luxe stof. De bedbox wordt ondersteund door vier of zes poten. Bij Eastborn heb je de keuze uit vaste- en verstelbare hoofdborden in drie verschillende hoogtes: Slim (13 cm hoog), Mid (23 cm hoog) of High (30 cm hoog). In- en uit bed stappen wordt zo een stuk makkelijker.

3. Matras

Het matras is uiteraard een belangrijk onderdeel van de boxspringcombinatie. Wij geloven niet in het ‘one size fits all’ concept, zeker niet als het gaat om een matras. Daarom bestaat onze collectie uit vier soepele en vier stevige matrassen. Handig, als jij graag lekker zacht ligt en je partner liever wat harder ligt.

4. Topdekmatras

Kan het je niet comfortabel genoeg? Dan kun je het geheel afmaken met een topdekmatras. Deze dunne, zachte laag bovenop je matras is puur genieten en zorgt voor een ontspannen nachtrust. Ook hier kun je bij Eastborn kiezen uit vier verschillende varianten.

5. Finishing touch

Het zit ‘m in de details. Zo ook bij een boxspring. Maak je boxspring compleet met bedpoten, een nachtkastje, een voetenbank of zelfs Bluetooth connectie. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Kort samengevat…

Een boxspring biedt veel comfort omdat het uit meerdere lagen bestaat met ieder zijn eigen functie. Vooral bij rug- en nekklachten biedt een boxspring optimale ondersteuning van elke lichaamszone.

Een ‘gewoon bed’, ofwel ledikant, is daarentegen een kale bedconstructie zonder bedbodem, matras of beddengoed. Het ligcomfort van deze bedden wordt bepaald door de matrassen en de lattenbodems die jij aanschaft.

De verschillen op een rijtje

In de strijd tussen boxspring versus bed komt het neer op de volgende verschillen:

De boxspring:

  • Is een compleet slaapsysteem dat zowel pocketveren in de bedbox als in het matras biedt. Dit zorgt voor het grote comfort.
  • Is van begin tot eind zelf samen te stellen.
  • Is een blikvanger in de slaapkamer door de hoogte van het bed en de gestoffeerde matrassen.
  • Zorgt door de hoogte dat je makkelijk in- en uit bed kunt stappen.

Het ledikant:

  • Is een los bedframe en moet aangevuld worden met een lattenbodem, matras en topdekmatras.
  • Het comfort van een ledikant is volledig afhankelijk van het type lattenbodem en matras.
  • Neemt minder ruimte in de slaapkamer in.

Wat vind jij belangrijk?

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om wat jij belangrijk vindt bij de aankoop van een bed. Probeer daarom zelf eens het verschil tussen een boxspring en een bed in de winkel. Onze Eastborn-dealers helpen je graag bij het maken van de juiste keuze, zodat jij straks een bed hebt dat helemaal voldoet aan jouw wensen.

Altijd een Eastborn dealer bij jou in de buurt

Je kunt Eastborn matrassen en boxsprings zelf ervaren bij dealers door heel Nederland. Daar krijg je een persoonlijk slaapadvies, en lichten ze je graag alle mogelijkheden van de Eastborn producten toe. Vind hieronder een Eastborn dealer in de buurt, en kom proefliggen in de winkel!

Op zoek naar een dealer in uw buurt?Voer uw postcode of woonplaats in.

Eastborn logo DEALERS
Eastborn Corner
Eastborn Corner

Een Eastborn Corner beschikt over een beperkt aantal matrassen of boxspringmodellen uit het Eastborn assortiment.

Eastborn Studio
Eastborn Studio

Een Eastborn Studio beschikt over diverse matrassen en/of boxspringmodellen uit het Eastborn assortiment.

Eastborn Store
Eastborn Store

Een Eastborn Store beschikt over een uitgebreid Eastborn matrassenassortiment en boxspringassortiment.

Eastborn Corner
Corner
Eastborn Studio
Studio
Eastborn Store
Store