Veelgestelde vragen

100% Nederlands Fabrikaat

Heb je vragen of opmerkingen over een Eastborn product (of over een product dat uit de huidige collectie is), dan verwijzen wij je graag naar de Eastborn-dealer bij jou in de buurt. Onze Eastborn-specialisten zijn je graag van dienst!

Kan ik ook een andere stof op mijn boxspring krijgen dan een stof uit de Eastborn stoffencollectie?

Ja, dit kan. Onze stoffencollectie bevat een up-to-date assortiment samengesteld door ons team van productontwikkelaars. Het is ook mogelijk om een eigen stof in te zenden om er de door jou gekozen boxspring mee te laten stofferen. Zo kun je je bed of slaapsysteem geheel laten aansluiten bij jouw persoonlijke voorkeuren. Wij zullen beoordelen of jouw ingezonden stof geschikt is voor het stofferen van een boxspring.

Hoe lang gaat een bed, slaapsysteem of matras mee?

Een matras gaat ongeveer 10 jaar mee. Dit komt overeen met ongeveer 30.000 slaapuren. Op een Eastborn boxspring geldt een garantie van 25 jaren op draad en framebreuk. Deze gegevens zijn op basis van een verantwoorde slaapcombinatie en op basis van het juiste onderhoud. Eastborn maakt gebruik van de garantiebepalingen volgens de richtlijnen van de Centrale Bond voor Meubelfabrikanten.

Welke matras is geschikt voor mij?

Er is geen slaapsysteem (matras + bedbodem) dat voor iedereen geschikt is. Ieder mens is verschillend en daarom dient in elk individueel geval gekeken te worden welke matras of welk slaapsysteem geschikt is. Onze dealers zijn zeer goed in staat om je een advies op maat te geven. Zij beschikken over kennis en ervaring, en worden regelmatig door Eastborn getraind.

Ik heb een nieuwe pocketmatras nodig, maar ik kom erg veel verschillende uitvoeringen tegen. Wat is precies het onderscheid?

Eastborn heeft een groot aantal matrassen binnen de pocketvering collectie. De belangrijkste indeling is naar het aantal veren per m2 in de matras, hoe meer veren hoe beter de ondersteuning. Pocket-matrassen met dezelfde hoeveelheid veren verschillen nog weer van elkaar door de afwerking. Deze afwerking kan eenvoudig zijn met een koudschuim afdeklaag en een simpele afritsbare hoes of juist zeer luxe met bijvoorbeeld een afdeklaag van traagschuim en een genopte hoes met handgrepen. Verder is er ook verschil in soorten pocketvering – de manier waarop de pocketveer is samengesteld. Er zijn bijvoorbeeld symmetrische en asymmetrische veren. Daarnaast heeft een deel van onze matrassen pocketveren die nagehard zijn volgens een bepaald procédé, wat zorgt voor een zeer hoge duurzaamheid. Onze dealers zijn zeer goed in staat je een juiste keuze uit het assortiment (pocket)matrassen te laten maken.

Ik ben allergisch voor wol. Welke matras is geschikt voor mij?

Onze matrassen zijn niet doorgestikt met wol, je kunt dus een keuze maken uit de gehele Eastborn matrassen collectie.

Ik ben van plan een pocketveer slaapsysteem aan te schaffen op 140 cm breed. Moet ik een matras uit 1 stuk nemen of kan ik ook 2 matrassen van 70 cm gebruiken?

Het is niet aan te raden twee matrassen van 70 cm aan te schaffen, omdat de effectieve interieurbreedte op deze matrasmaat te beperkt is voor een kwalitatief hoogwaardig ligcomfort en hoge duurzaamheid. Beter is te kiezen uit 1 grote matras van 140 cm. Een andere optie is om te kiezen voor een matras in de Je t’aime uitvoering. Bij deze uitvoering worden twee 1-persoons pocketinterieurs (bestaande uit een Soft en een Medium interieur) tot één kern uit één stuk gesmeed. Zo heb je een 2-persoons matras met 2 lighelften met elk zijn eigen ligcomfort en ondersteuningseigenschappen. De matras kan dus perfect afgestemd worden op jouw wensen en behoeften. In het midden ontbreekt de naad, die bij twee 1-persoons matrassen wel aanwezig is.

Ik heb een vraag over een Eastborn product, een product dat uit collectie is of een alternatief hiervoor.

Neem contact op met een Eastborn-dealer bij jou in de buurt. Onze Eastborn-specialisten zijn je graag van dienst! Vind een dealer bij jou in de buurt.

Ik heb een klacht.

Neem contact op met een Eastborn-dealer bij jou in de buurt. Onze Eastborn-specialisten zijn je graag van dienst!

Kan ik het lookbook van de Eastborn collectie inzien?

Jazeker, voor het online lookbook van Eastborn klik je hier. Dit lookbook kun je ook opslaan op jouw computer of printen.

Ik wil graag een stofstaal aanvragen van mijn gekozen stofkleuren. Hoe doe ik dat?

Een stofstaal kun je aanvragen via jouw dichtstbijzijnde Eastborn dealer. Jouw dichtstbijzijnde Eastborn dealer vind je hier.

Hoe werkt Sensity?

Sensity® is een speciale, natuurlijke probiotica waarmee Eastborn matrassen en topdekmatrassen behandelt. Het voorkomt dat allergenen en huisstofmijt zich nestelen in jouw bed. Zo ben je verzekerd van een frisse, hygienische slaapomgeving. En het mooie is dat Sensity® zijn werk blijft doen, ook als je de matrashoes wast.

Altijd een Eastborn dealer bij jou in de buurt

Je kunt Eastborn matrassen en boxsprings zelf ervaren bij dealers door heel Nederland. Daar krijg je een persoonlijk slaapadvies, en lichten ze je graag alle mogelijkheden van de Eastborn producten toe. Vind hieronder een Eastborn dealer in de buurt, en kom proefliggen in de winkel!