Goede nachtrust
met hooikoorts

100% Nederlands Fabrikaat
eastborn - tips voor een goede nachtrust met hooikoorts

Tips voor een goede nachtrust met hooikoorts

Na een koude donkere winter komt de natuur weer tot leven in de lente. Dit betekent helaas dat het hooikoortsseizoen voor veel mensen ook weer begint. Hooikoorts achtervolgt je niet enkel overdag. Ook ‘s nachts heeft de allergie je in de greep met vaak een slechte nachtrust tot gevolg. Naast de standaard tips, zoals niet wrijven in je ogen, vermijd bossen, maai zelf geen gras en ga zo maar door hebben wij een aantal tips op een rij gezet die jou helpen met een betere nachtrust.

Een schone kamer

Zorg ervoor dat jouw kamer opgeruimd en schoon is. Stof regelmatig af met een natte doek, zodat pollen niet weer opnieuw de lucht in geslingerd worden om op een later tijdstip op jouw hoofdkussen neer te dalen.

Luchten

Niets is fijner dan jouw kamer lekker te luchten, echter doe je er verstandig aan om dan wel een hor te plaatsen in jouw slaapkamer met pollen-werend gaas. Het is zeker de moeite waard om hierin te investeren. Heb je geen hor met pollen-werend gaas? Dan adviseren wij om jouw kamer te luchten na een heftige regenbui of in de hele vroege ochtend als je opstaat.

Omkleden

Je loopt de hele dag met jouw kleding door de pollen waardoor jouw kleding verzadigd raakt met pollen. Deze pollen wil je uiteraard niet in jouw schone slaapkamer hebben. Kleed je daarom om in een andere kamer dan dat jij slaapt. Gebruik de douche bijvoorbeeld als kleedkamer.

Douchen

Als jij je in de avond klaarmaakt en je omkleed in de badkamer voordat je gaat slapen. Houd er dan rekening mee dat niet alleen jouw kleding vol met pollen zit, maar ook jouw haren. Ga douchen voor je het bed in stapt. Zo spoel jij jouw haar en huid schoon van pollen voordat jij een pyjama aantrekt en in een lekker schoon bed stapt.

Wasgoed

Niets is lekkerder dan je wasgoed buiten laten drogen, maar als jij hooikoortsklachten hebt is dit niet zo verstandig. Zeker jouw beddengoed en handdoeken zou je niet buiten moeten laten drogen. De natte stof wordt een magneet voor pollen. Bij het afdrogen van jouw gezicht met een handdoek die jij buiten hebt laten drogen, kan dit gelijk een negatief effect hebben op jouw klachten. En een lekker fris bed wat buiten heeft gedroogd, zal zo veranderen in een nachtmerrie. Droog wasgoed dus binnen en bij voorkeur in de droger. Misschien niet zo energiezuinig, maar wel beter voor jouw nachtrust en gezondheid.

Verkoelend slaapmasker

Vermoeide en prikkelbare ogen genieten van verkoeling. Je hebt vast al eens een nat washandje op je ogen gelegd en genoten van de verlichting die dit met zich meebracht. Wist je dat er ook verkoelende slaapmaskers zijn? Het is wellicht even wennen om met een slaapmasker op te slapen, maar als je er eenmaal aan gewend bent, dan wil je niet anders meer in het hooikoortsseizoen. Het masker zorgt voor verkoeling en verzachting van jouw geïrriteerde ogen, maar zorgt er ook voor dat er niet nog meer pollen in jouw ogen kunnen komen.

Medicatie

Een veel gehoorde klacht van hooikoorts medicatie is dat men er zo moe van wordt. Dit hoeft niet direct nadelig te zijn! Neem jouw medicatie een half uur voor het slapen gaan in en gebruik deze negatieve bijwerking in jouw voordeel.

Eten, drinken en roken

Naast al het hierboven genoemde, kunnen andere factoren jouw allergische reactie versterken. Rook irriteert bijvoorbeeld de luchtwegen, ogen, keel en neus en verergert de klachten die door hooikoorts worden veroorzaakt. Daarnaast zitten er in bepaalde voeding of dranken veel histamine. Bij een allergische reactie, zoals hooikoorts, wordt er te veel histamine aangemaakt. Het teveel aan histamine zorgt voor symptomen zoals jeuk, zwelling van het slijmvlies van de bovenste luchtwegen en overproductie van vocht. Dit zorgt voor klachten zoals niezen, loopneus, verstopte neus en rode, tranende ogen. Er zit bijvoorbeeld veel histamine in alcohol, koffie, chocolade en nog veel meer producten. Zorg ervoor dat je deze producten vlak voor het slapen vermijd.

De juiste arts

Heb jij last van hooikoorts en heeft dit een negatieve invloed op jouw leven, zowel overdag als ’s nachts? Dan is het verstandig om eens naar een specialist te gaan. Vraag jouw huisarts voor een doorverwijzing naar een Allergoloog, zij zijn gespecialiseerd in afwijkingen in het afweersysteem en kunnen jou helpen met therapie of aangepaste medicatie.

Matras

We hebben het er alleen nog maar over gehad wat jij kunt doen voor een betere nachtrust bij hooikoortsklachten. Echter sta je er niet alleen voor. Wij bij Eastborn behandelen de tijk van onze matrassen en toppers met Sensity®. Dit is een probiotica die op natuurlijke wijze de voedingsbodem voor allergenen en huisstofmijt onttrekt. Daardoor wordt er een hygiënische en frisse slaapomgeving geboden. De werking van Sensity® in de matrashoezen blijft ook na wassen op 60 ºC gegarandeerd goed.

Heb jij nog meer tips voor ons om de nachtrust te verbeteren tijdens het hooikoortsseizoen? Neem dan gerust contact met ons op via social media of onze website.

Altijd een Eastborn dealer bij jou in de buurt

Je kunt Eastborn matrassen en boxsprings zelf ervaren bij dealers door heel Nederland. Daar krijg je een persoonlijk slaapadvies, en lichten ze je graag alle mogelijkheden van de Eastborn producten toe. Vind hieronder een Eastborn dealer in de buurt, en kom proefliggen in de winkel!

Op zoek naar een dealer in uw buurt?Voer uw postcode of woonplaats in.

Eastborn logo DEALERS
Eastborn Corner
Eastborn Corner

Een Eastborn Corner beschikt over een beperkt aantal matrassen of boxspringmodellen uit het Eastborn assortiment.

Eastborn Studio
Eastborn Studio

Een Eastborn Studio beschikt over diverse matrassen en/of boxspringmodellen uit het Eastborn assortiment.

Eastborn Store
Eastborn Store

Een Eastborn Store beschikt over een uitgebreid Eastborn matrassenassortiment en boxspringassortiment.

Eastborn Corner
Corner
Eastborn Studio
Studio
Eastborn Store
Store