10 slaaptips voor een goede nachtrust tijdens de zomer

100% Nederlands Fabrikaat

Het zou zomaar kunnen dat je de afgelopen nachten niet zo goed geslapen hebt. Warme nachten houden namelijk erg veel mensen wakker. Om goed te slapen hebben we verkoeling nodig. Als je lichaam zijn warmte niet kwijt kan, komen je hersenen niet goed in slaapstand. En van slecht slapen in de zomer wordt niemand blij. Daarom geven we je 10 slaaptips voor de zomer, waardoor je met hoge temperaturen een stuk sneller in slaap valt.

Onze 10 slaaptips tijdens warm weer

 1. Houd het hoofd koel
  We beginnen met een inkoppertje, maar wel een heel belangrijke tip voor warmte in bed: houd het hoofd koel. Troost jezelf met de gedachte dat je niet de enige bent die wakker ligt. De hitte is er nou eenmaal, en je gaat de nacht heelhuids doorkomen. Wees helemaal zzzen.
 2. Geef je apparatuur rust
  Apparaten produceren warmte. En dat is precies wat je niet wilt als buiten de mussen van het dak vallen. Zet daarom zoveel mogelijk apparaten, zoals je televisie, computer en verlichting, lekker uit. Dit bespaart je ook nog eens geld, en het is beter voor het milieu.
 3. Haal een nat pak
  Via je voeten verlies je veel warmte, en dus zorgen koude voeten voor afkoeling van je lichaam. Maak daarom een paar katoenen sokken nat onder de kraan, wring ze uit en trek ze aan. Misschien niet echt sexy, maar je moet wat over hebben voor een goede nachtrust!
 4. Neem een voetenbadje
  Niet zo’n fan van de natte-sokken-tip? Je kunt je voeten ook afkoelen door een verkoelend voetenbad te nemen voordat je gaat slapen. Voor een extra verkoelend effect houd je je natte voeten nog even voor de ventilator. Steek voordat je gaat slapen je voeten buiten de dekens, en voor je het weet ben je in dromenland.
 5. Leg een kruik in de vriezer
  De kruik is nog steeds een fantastische uitvinding. Het is je beste vriend in de winter, en in de zomer. Veeg die laag stof van je kruik, vul hem met koud water en leg hem een paar uurtjes in de vriezer. De koelste knuffel die je ooit hebt gehad!
 6. Slaap eens in de keuken
  Heeft je huis meerdere verdiepingen? Ruil dan gewoon van plek met de hitte. Warme lucht stijgt namelijk op, en koude lucht blijft laag. Zet boven de ramen open, zodat de warmte zoveel mogelijk kan opstijgen. Verhuis daarna je matras naar de woonkamer, keuken of kelder. Dat scheelt zo een paar graden, zodat je lekker kunt slapen.
 7. Drink lauwwarme kruidenthee
  Nu je toch in de keuken bent, kun je gelijk een kop kruidenthee voor jezelf maken. Een groot glas ijswater met deze hitte is verleidelijk, maar niet handig als je wilt afkoelen. IJskoude dranken laten je lichaamstemperatuur namelijk alleen tijdelijk dalen. Het gevolg: je lichaam zet de verwarming weer aan. Met lauwwarme kruidenthee zit je wél goed.
 8. Neem een lauwe of warme douche
  Het lijkt wederom een beetje tegenstrijdig, maar dit is één van de beste slaaptips tijdens de zomer. Na een lauwwarme douche gaan de bloedvaten in je huid openstaan en kan je lichaam je interne warmte afvoeren. Geen koude douche dus, want dan vernauwen die bloedvaten juist. Zorg er wel voor dat het water niet te heet is, dan koel je natuurlijk weer lastig af.
 9. Zorg voor geschikt beddengoed of matras
  Slaap je het hele jaar onder hetzelfde dekbed? Opzich geen probleem, maar tijdens hele warme nachten kun je het beste onder beddengoed van zuiver katoen kruipen. Synthetische stoffen ademen namelijk minder goed dan katoen, en een goede ventilatie is nu juist wat je nodig hebt om goed te slapen in de zomer.

  Een ander goede oplossing is een ventilerend matras. De matrassen van Eastborn zijn allemaal voorzien van een goede ventilatie, dus ben je nog op zoek naar een matras? Kom dan proefliggen bij een dealer bij jou in de buurt.

 10. Boek een ijshotel
  Wil het thuis écht niet meer lukken om te slapen in de zomer? Boek dan lekker een nachtje in een ijshotel. Je moet er wel even voor naar Finland of Canada, maar dan heb je ook wat. Brrriljant!

Zo moet het lukken!

Met deze tien slaaptips voor de zomer kom je die klamme nachten wel door. En vergeet niet dat tegenover die warme nachten heerlijke zomerse dagen staan. Dat is natuurlijk ook wat waard. Slaap lekker!

Altijd een Eastborn dealer bij jou in de buurt

Je kunt Eastborn matrassen en boxsprings zelf ervaren bij dealers door heel Nederland. Daar krijg je een persoonlijk slaapadvies, en lichten ze je graag alle mogelijkheden van de Eastborn producten toe. Vind hieronder een Eastborn dealer in de buurt, en kom proefliggen in de winkel!