10 tips voor een goede nachtrust

100% Nederlands Fabrikaat

Eastborn geeft je 10 gouden tips voor een goede nachtrust!

Een hemelse en goede nachtrust is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Toch is een diepe en verkwikkende slaap cruciaal om je elke dag weer vitaal en energiek te voelen. Je lichaam en geest hebben nood aan een moment om te resetten, te verwerken en te versterken. Laat Eastborn je begeleiden naar die perfecte en goede nachtrust. Wij geven je 10 tips die goud waard zijn.

1. Kies voor een vast slaapritme

Heel wat mensen slapen helaas slecht. De recente toename in slaapmiddelen laat zien dat veel mensen zoeken naar een snelle oplossing voor hun slaapproblemen. Wij geloven echter dat routine de beste remedie is. Jouw lichaam en geest hebben baat bij structuur. Houd een vast slaapritme aan: zorg ervoor dat je ongeveer rond dezelfde tijd gaat slapen en weer opstaat.

2. Maak van je slaapkamer een oase van rust

Vergeet overbodige apparaten zoals een tablet of computer. Het is belangrijk dat je jouw slaapkamer associeert met rust. Alleen slaap en intimiteit horen hier thuis.

3. Omarm duisternis en stilte

Als het volledig donker en stil is, gaat jouw lichaam gemakkelijker melatonine aanmaken. De aanmaak van dit natuurlijke slaaphormoon zorgt ervoor dat je sneller en dieper kunt slapen.

4. Creëer jouw ideale slaapomgeving

Laat je slaapkamer elke ochtend even verluchten. Houd je slaapkamer op een ideale temperatuur van 18 graden voor het meest comfortabele slaapklimaat.

5. Piekeren of woelen? Hoe val je snel in slaap?

Kan je de slaap niet vatten? Het heeft geen zin om in bed te blijven liggen. Hoe val je wel snel in slaap? Zoek ontspanning in een andere kamer. Zo’n 20 tot 30 minuten lezen of luisteren naar rustige muziek is vaak voldoende. Of probeer slaap op te wekken door een kopje warme melk te drinken. Keer terug naar bed wanneer je je weer slaperig voelt.

6. Een rustige avond voor een diepe slaap

Zeg nee tegen intensieve activiteiten zoals sporten vlak voordat je naar bed gaat. Hierdoor word je net wakker en alert. Ook door het blauwe licht van schermen val je minder goed in slaap. Kies liever een rustgevend boek in zacht licht. Zo worden je ogen moe en vallen ze vaak vanzelf dicht.

7. Vermijd een slaapmutsje

Je zou denken dat alcohol vlak voor het slapengaan helpt om sneller in slaap te vallen. Maar de waarheid is dat je er juist minder goed van slaapt. Alcoholische dranken verminderen de slaapkwaliteit. Kies liever voor natuurlijke dranken zoals kamille thee, deze thee helpt je op weg naar een goede nachtrust. Ook producten met cafeïne of opwekkende middelen zoals koffie, chocolade, suiker, sigaretten … zijn geen goed idee.

8. Probeer ontspanningsoefeningen voor het slapen gaan

Eenvoudige ademhalingsoefeningen kunnen wonderen doen om je te helpen ontspannen. Probeer de 4-7-8 techniek: adem 4 seconden in, houd je adem 7 seconden vast en adem dan 8 seconden uit. Je voelt je vanzelf rustiger worden. En als jij rustig bent, val je sneller in een diepe slaap.

9. Een perfect Eastborn matras voor een hemelse nachtrust

Goed slapen begint met een goed matras. Laat je vakkundig adviseren door de slaapexperts van Eastborn. We helpen je met plezier het ideale slaapsysteem te vinden dat echt bij jou past. Ervaar het verschil in een van onze showrooms, waar je onze boxsprings en matrassen zelf kan uitproberen.

10. Blijf bij je nieuwe slaapgewoontes

Geef je lichaam en geest de tijd om zich aan te passen. Onze tips helpen je om nacht na nacht beter te slapen. Een goede nachtrust is een zegen! Houd dus vol! En onthoud vooral: denk positief en ontspan.

Slaap lekker met Eastborn.

Altijd een Eastborn dealer bij jou in de buurt

Je kunt Eastborn matrassen en boxsprings zelf ervaren bij dealers door heel Nederland. Daar krijg je een persoonlijk slaapadvies, en lichten ze je graag alle mogelijkheden van de Eastborn producten toe. Vind hieronder een Eastborn dealer in de buurt, en kom proefliggen in de winkel!