5 tips voor een fris en comfortabel bed

100% Nederlands Fabrikaat

5 tips voor een fris en comfortabel bed

Elke nacht verlies je tot wel 300 ml vocht. Over een maand gezien, vult dit een emmer van 9 liter! Voor een hygiënisch en duurzaam bed, volg deze 5 eenvoudige onderhoudstips op:

1. Ventileer goed:

Een opgemaakt bed is mooi, maar niet ideaal voor je matras. Leg ‘s ochtends na een verkwikkende nachtrust je dekbed aan het voeteneind en zet de ramen van je slaapkamer wagenwijd open. Dit laat vocht verdampen en geeft je bed frisse lucht. Verlucht minstens 30 minuten heel krachtig. Tijdens de wintermaanden sluit je daarom best de slaapkamerramen na het luchten en zet de slaapkamerdeur open. Zo koelt de ruimte niet te veel af. De ideale slaapkamertemperatuur voor een goede nachtrust is ongeveer 18 graden. Slaap je graag met
extra veel ventilatie  dan  kan je uiteraard, net voor je in je bed kruipt, de ramen weer openen.

2. Bescherm je matras:

Een matrasbeschermer verlengt de levensduur van je matras en voorkomt vlekken en huisstofmijt. Kies voor een molton of waterdichte beschermer en was deze maandelijks. Heeft je Eastborn matras een matrashoes voorzien van Sensity®? Dan ben je altijd maximaal beschermd!

3. Fris beddengoed:

Niets is fijner dan frisse lakens. Was je beddengoed wekelijks op 60 graden om bacteriën te doden. Ook je dekbed en kussen verdienen twee wasbeurten per jaar, als ze wasbaar zijn uiteraard. Heb je allergieën? Kies dan vullingen die minstens op 60° wasbaar zijn.

4. Keer je matras regelmatig:

Haal meer uit je Eastborn matras door hem minstens elk seizoen te draaien, zowel
horizontaal als verticaal (als dat kan). Dit verdeelt de belasting en zo behoud je de
veerkracht.

5. Stofzuig regelmatig:

Ben je in het bezit van een super krachtige stofzuiger met HEPA filter? Pak dan regelmatig eens je stofzuiger met een speciaal mondstuk en verwijder stof van je boxspring, matras en nachttafel.  Stofzuig zeker ook je slaapkamer regelmatig en ontstof alle meubelen, zo blijft je slaapruimte fris en fruitig. Zorg goed voor je Eastborn matras en je boxspringbed. Zo weet je dat je elke nacht gezond en comfortabel slaapt.

Altijd een Eastborn dealer bij jou in de buurt

Je kunt Eastborn matrassen en boxsprings zelf ervaren bij dealers door heel Nederland. Daar krijg je een persoonlijk slaapadvies, en lichten ze je graag alle mogelijkheden van de Eastborn producten toe. Vind hieronder een Eastborn dealer in de buurt, en kom proefliggen in de winkel!