Drie pilaren: Voeding, beweging en slapen

100% Nederlands Fabrikaat

Op zoek naar jouw optimale nachtrust…

Natuurlijk weten we dat gezond eten en bewegen goed voor je is, maar slapen wordt vaak vergeten. Terwijl het voor een goede gezondheid belangrijk is om de balans te vinden tussen de drie pilaren voeding, beweging en slapen.

Slapen

Wanneer je voldoende en goed slaapt, gezond en gevarieerd eet en daarbij ook regelmatig beweegt of sport, voel je je automatisch energieker. En drink je daarbij ook voldoende water, dan ben je helemaal goed bezig. Naast een energieker gevoel, draagt een goede nachtrust ook bij aan een betere weerstand, stabiel gewicht en stralende huid. Maar wist je ook dat je door middel van gezonde voeding en voldoende beweging automatisch beter en dieper slaapt?

Voeding

Voeding heeft invloed op jouw slaapcyclus. Zo zijn er voedingswaren die ervoor zorgen dat je wakker blijft, maar ook die ervoor kunnen zorgen dat je sneller in slaap valt. Moeite met in slaap vallen? Kijk dan eens naar jouw voeding en wat je kunt eten om sneller en beter te slapen.

Melatonine wordt ook wel het slaaphormoon genoemd. Dit is een stofje dat je zelf aanmaakt, maar ook via je voeding kunt binnenkrijgen. Voedingswaren die jouw lichaam helpen met de aanmaak van melatonine zijn bijvoorbeeld zure kersen en vis. Daarnaast kan voeding die rijk is aan magnesium en kalium jouw nachtrust ook verbeteren, omdat deze mineralen ervoor zorgen dat jouw spieren ontspannen. Ook zorgt te veel licht ervoor dat de aanmaak van melatonine niet goed op gang komt. Het is dan ook niet verstandig om ’s avonds laat nog op je telefoon of andere beeldschermen te kijken. Wel zorgt daglicht er ’s ochtends voor dat je wakker wordt, dus trek die gordijnen maar open.

Beweging

Sport draagt bij aan een betere nachtrust. Wanneer je goed slaapt, heb je meer energie om te bewegen.  Door lichaamsbeweging gaan je hartslag, stofwisseling en lichaamstemperatuur in eerste instantie omhoog, tot enkele uren na de inspanning. Als je lichaam tot rust komt, dalen je hartslag, stofwisseling en lichaamstemperatuur weer tot een lager niveau, zodat je sneller in slaap komt en beter, maar vooral dieper slaapt. De beste tijden om te sporten zijn ‘s ochtends, ’s middags of in de vroege avond. Sporten vlak voor het slapen heeft een negatief effect op je nachtrust, dus probeer dit te voorkomen. Gemiddeld genomen zou dagelijks een uur matig intensief (denk aan wandelen, fietsen), of een half uur intensief sporten al een duidend positief effect hebben op jouw slaapcyclus en diepe slaap.

Slaaptips

Een goed matras is essentieel, omdat we maar liefst één derde van ons leven in dromenland doorbrengen. De aankoop van een matras is maatwerk. Er is geen beste matras voor iedereen, maar wel voor iedereen een beste matras. Het is dan ook van belang dat je je laat adviseren door een slaapprofessional. Belangrijk is dat jouw matras ondersteuning biedt zonder knelling te veroorzaken, zodat jouw lichaam zich optimaal kan ontspannen en je ‘s ochtends fris aan je dag kunt beginnen.

Altijd een Eastborn dealer bij jou in de buurt

Je kunt Eastborn matrassen en boxsprings zelf ervaren bij dealers door heel Nederland. Daar krijg je een persoonlijk slaapadvies, en lichten ze je graag alle mogelijkheden van de Eastborn producten toe. Vind hieronder een Eastborn dealer in de buurt, en kom proefliggen in de winkel!