Hoe test je een nieuwe Eastborn matras?

100% Nederlands Fabrikaat

Hoe test je een nieuwe Eastborn matras?

Een nieuwe matras kopen, dat doe je echt niet in enkele snelle klikken. Een verkeerde beslissing kan verregaande gevolgen hebben, want jouw nachtrust en gezondheid staan op het spel. Bovendien is een matras vaak een flinke investering. Hoe pak je dit aan? Matrassen testen is de boodschap! Met deze drie tips van Eastborn wordt jouw investering helemaal de moeite waard.

Tip 1: matrassen testen doe je beter op afspraak

Om jouw ideale matras te vinden, is een beetje hulp meer dan welkom! Het aanbod is namelijk groter dan ooit. Als je lukraak een matrassenwinkel binnenstapt, weet je amper waar te beginnen. Daarom is het verstandig om op voorhand een afspraak vast te leggen met een Eastborn specialist. Zo sla je meteen twee vliegen in één klap: de slaapadviseur houdt voldoende tijd speciaal voor jou vrij in de agenda én je kan rekenen op de deskundige uitleg van een echte specialist ter zake. Hou je van een efficiënte aanpak? Bekijk alvast vóór je afspraak het matrassenaanbod op onze website. Hier vind je bijvoorbeeld al uitgebreide informatie over de Q-serie matrassen van Eastborn

Tip 2: laat een Eastborn slaapexpert je wegwijs maken in de soorten matrassen

Welke verschillende matrassen en materialen bestaan er zoal? Je Eastborn slaapexpert legt je haarfijn de verschillen uit. Want elk materiaal heeft andere voordelen. Verwacht je ook aan enkele doelgerichte vragen. Heb jij het ‘s nachts snel warm of koud? Verkies je een zacht matras of een stevigere versie? Wat is je favoriete slaaphouding: op je buik, je zij of je rug? Zijn er eventuele rugklachten of allergieën om rekening mee te houden? Denk hier alvast over na. Door jouw antwoorden krijgt de adviseur snel een goed idee van welk matras het beste bij je slaapbehoeften past. Hoe meer jij dus over je slaapgewoonten en -voorkeuren deelt, hoe persoonlijker het advies. Dat is superhandig, want zo weet de slaapadviseur precies welke ondersteuning jouw lichaam nodig heeft. En kan hij of zij dus de beste matras aanbevelen en ook de bedbodem helemaal op jouw lichaam afstemmen.

Tip 3: neem je tijd om het juiste matras te vinden

Hoog tijd voor het echte werk: je gaat proefliggen. Doe gerust je jas en je schoenen uit en draag comfortabele, loszittende kleding. Voor de dames: een speld in je haar is niet handig, draag het los. Neem je favoriete lighouding aan, doe je ogen dicht en … relax! Doe vooral net alsof je bij jou thuis bent. Slaap je meestal met een slaapmasker? Neem die zeker mee naar de winkel en laat je door niets of niemand afleiden. Probeer je spieren zo goed mogelijk te ontspannen. En blijf zo’n tien minuten liggen. Geef het matras daarna een score en ga op een volgende matras liggen. Na een tijdje voel je aan welk matras je het meeste comfort biedt. Dit is dan ook een heel persoonlijke keuze. 

Denk eraan: een goede nachtrust is van levensbelang! Als je lichaam tijdens de nacht goed kan recupereren, ben je de volgende ochtend voldoende uitgerust en weer helemaal klaar voor een nieuwe dag. Er zijn vele factoren die bepalen welk matras voor jou het meest geschikt is. Maak dus een doordachte, onderbouwde keuze dankzij het professionele advies van een Eastborn slaapexpert. Zo ben je zeker van jarenlang slaapplezier!

Altijd een Eastborn dealer bij jou in de buurt

Je kunt Eastborn matrassen en boxsprings zelf ervaren bij dealers door heel Nederland. Daar krijg je een persoonlijk slaapadvies, en lichten ze je graag alle mogelijkheden van de Eastborn producten toe. Vind hieronder een Eastborn dealer in de buurt, en kom proefliggen in de winkel!