10 tips voor een betere nachtrust met hooikoorts

100% Nederlands Fabrikaat

10 tips voor een betere nachtrust met hooikoorts

Hooikoorts, ook bekend als allergische rhinitis, is een aandoening die wordt veroorzaakt door een allergische reactie op pollen en andere stoffen in de lucht. De symptomen van hooikoorts zijn onder andere niezen, een verstopte neus, jeukende ogen en keel, en vermoeidheid. Deze symptomen kunnen ook ‘s nachts aanhouden en je slaap verstoren, waardoor je moe wakker wordt en je gedurende de dag niet goed kunt functioneren.

Gelukkig zijn er manieren waarop je kunt proberen om een goede nachtrust te krijgen, zelfs als je last hebt van hooikoorts. Hieronder vind je enkele tips om je te helpen de symptomen van hooikoorts te verminderen en beter te slapen.

1. Houd ramen en deuren gesloten.

Hooikoorts wordt veroorzaakt door allergenen in de lucht, zoals pollen. Als je slaapkamerraam openstaat, kunnen deze allergenen gemakkelijk naar binnen komen en je symptomen verergeren. Houd daarom ramen en deuren gesloten om de blootstelling aan deze allergenen te verminderen.

2. Maak gebruik van een airco.

Als je last hebt van hooikoorts, kan een airco een groot verschil maken. Het kan helpen om de lucht te filteren en de hoeveelheid allergenen in de lucht te verminderen.

3. Gebruik een luchtreiniger.

Een luchtreiniger kan ook helpen om allergenen uit de lucht te verwijderen. Kies een luchtreiniger met een HEPA-filter, die het grootste deel van de allergenen uit de lucht kan filteren. Zorg er wel voor dat je het filter regelmatig vervangt om ervoor te zorgen dat het apparaat goed blijft werken.

4. Neem een douche voor het slapen gaan.

Een douche voor het slapengaan kan helpen om allergenen van je huid en uit je haar te verwijderen. Zo voorkom je dat deze allergenen op je kussen en beddengoed terechtkomen en je symptomen verergeren.

5. Was je beddengoed regelmatig.

Je beddengoed kan een bron van allergenen zijn. Was daarom je beddengoed regelmatig in heet water om deze allergenen te verwijderen. Als je last hebt van hooikoorts, kun je ook overwegen om hypoallergeen beddengoed te gebruiken.

6. Vermijd het gebruik van synthetische stoffen.

Synthetische stoffen kunnen je huid irriteren en je symptomen verergeren. Kies daarom voor natuurlijke stoffen, zoals katoen, linnen of zijde, voor je beddengoed en pyjama.

7. Vermijd huisdieren in de slaapkamer.

Huisdieren kunnen allergenen met zich meedragen en deze verspreiden in je slaapkamer. Houd daarom je huisdieren uit de slaapkamer om de blootstelling aan deze allergenen te verminderen.

8. Gebruik een neusspray of oogdruppels.

Een neusspray of oogdruppels kunnen je helpen om de symptomen van hooikoorts te verminderen. Kies een product dat specifiek is ontworpen voor allergische rhinitis en gebruik het volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9. Probeer natuurlijke remedies.

Sommige mensen vinden verlichting van hooikoortssymptomen door natuurlijke remedies te gebruiken. Probeer bijvoorbeeld thee te drinken met kamille of brandnetel, die beide bekend staan om hun anti-inflammatoire eigenschappen. Ook een stoombad met eucalyptusolie kan helpen om de luchtwegen te openen en de symptomen van hooikoorts te verlichten.

10. Raadpleeg een arts.

Als je symptomen van hooikoorts aanhouden en je slaap blijven verstoren, is het raadzaam om een arts te raadplegen. Een arts kan je behandelingsopties bieden die zijn afgestemd op jouw specifieke symptomen en behoeften, zoals allergie-immunotherapie of medicatie. Het is belangrijk om de symptomen van hooikoorts serieus te nemen en te zorgen voor een goede nachtrust, aangezien een goede nachtrust belangrijk is voor je gezondheid en welzijn.

11. Kies voor een anti-allergisch matras

Bij Eastborn wordt de tijk van matrassen en toppers behandeld met Sensity®. Dit is een probiotica die op natuurlijke wijze de voedingsbodem voor allergenen en huisstofmijt onttrekt. Daardoor wordt er een hygiënische en frisse slaapomgeving geboden. De werking van Sensity® in de matrashoezen blijft ook na wassen op 60 ºC gegarandeerd goed.

Heb jij nog meer tips om de nachtrust te verbeteren tijdens het hooikoortsseizoen? Laat het ons gerust weten via Instagram of Facebook.

Altijd een Eastborn dealer bij jou in de buurt

Je kunt Eastborn matrassen en boxsprings zelf ervaren bij dealers door heel Nederland. Daar krijg je een persoonlijk slaapadvies, en lichten ze je graag alle mogelijkheden van de Eastborn producten toe. Vind hieronder een Eastborn dealer in de buurt, en kom proefliggen in de winkel!