Verleng de levensduur van je boxspring

100% Nederlands Fabrikaat

Lekker lang mee: zo verleng je de levensduur van je boxspring

Wanneer je een bed koopt, hoop je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. Dat zit met een boxspring wel goed. De gemiddelde levensduur van een boxspring is namelijk tussen de 20 en 25 jaar. De exacte levensduur is natuurlijk wel afhankelijk van een aantal factoren, zoals kwaliteit en onderhoud. We geven je graag een paar tips, zodat jij lekker lang kunt genieten van je boxspring.

Zoals bij ongeveer alles in het leven, is goed onderhoud van groot belang. Bij een boxspring is dit niet anders, die krijgt nogal wat te verduren in zijn leven. Gelukkig kan jij, door lief te zijn voor je boxspring, de levensduur verlengen.

Houd ‘m droog

De mate waarin je je bed laat luchten is van groot belang. Vooral bij boxsprings die veel vocht absorberen, door veel transpiratie, is het nodig deze regelmatig te luchten. Ventileer dagelijks je slaapkamer, zodat het vocht dat zich gedurende de nacht in je boxspring heeft verzameld afgevoerd kan worden.

Droog en zonnig weer leent zich uitstekend om je matras extra droog te maken. Gooi één keer in de twee maanden, als het droog en zonnig is, de lakens van het bed en trek de gordijnen open. Het zonlicht voorkomt een klam bed en houdt huisstofmijt binnen de perken.

Houd ‘m rommelig

Dat klinkt misschien gek, maar het is een belangrijke tip. Gooi nadat je wakker wordt het dekbed van je af naar het voeteneinde en laat het lekker zo liggen. Maak dus niet meteen netjes je bed op. Zo kan je boxspring de warmte en het vocht, wat je ’s nachts hebt geproduceerd, beter kwijt.

Houd ‘m stabiel

Je moeder zei altijd al dat je niet op je bed mocht springen. En gelijk had ze! De pocketveren van je boxspring, het hoofdbord en de bedpoten kunnen hierdoor onherstelbaar beschadigen.

Houd ‘m schoon

Het is aan te raden om je beddengoed wekelijks en minimaal op 60 graden te wassen. Bij een temperatuur van 60 graden worden schimmels en ongedierte, zoals huisstofmijt gedood. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig onder het bed te stofzuigen of te dweilen, zeker als je een gestoffeerde boxspring hebt.

Gebruik een stofzuiger om je matras te ontdoen van huisstofmijt. Maak er een gewoonte van om wekelijks je matras te stofzuigen. Gebruik wel een speciaal mondstuk voor meubels, dit beschermt de stof van het matras.

Mits de soort stof van je boxspring dit toelaat, is een stoomreiniger effectief voor diepere reiniging. De stoom is 100 tot 110 graden en doodt de aanwezige bacteriën. Stoom kan ook onaangename geurtjes verwijderen. Verwijder voor het stomen van je boxspring eerst eventuele vlekken en haal de stofzuiger eroverheen. Volg zorgvuldig de instructies van de machine, en pas op dat je je niet verbrand. Let erop dat de boxspring helemaal droog is voordat je je lakens er weer overheen doet.

Extra tips:

  • Heb je een verstelbare boxspring? Ga dan niet zitten of staan op de verstelbare delen. Zorg er ook voor dat er niet te veel gewicht op komt.
  • Heb je een vlek op je boxspring? Hoe je een vlek moet reinigen, hangt af van de oorzaak van de vlek. Is de vlek droog te verwijderen, probeer dit dan eerst zonder reinigingsmiddelen te gebruiken. Een borstel of een droge, vochtige doek neemt vaak het meeste vuil weg.

Met deze adviezen zou je boxspring het wel een tijdje uit moeten houden. Zorg er goed voor, en je slaapt gegarandeerd jarenlang als een roosje!

Altijd een Eastborn dealer bij jou in de buurt

Je kunt Eastborn matrassen en boxsprings zelf ervaren bij dealers door heel Nederland. Daar krijg je een persoonlijk slaapadvies, en lichten ze je graag alle mogelijkheden van de Eastborn producten toe. Vind hieronder een Eastborn dealer in de buurt, en kom proefliggen in de winkel!