Verwijderingsbijdrage

100% Nederlands Fabrikaat

De verwijderingsbijdrage op jouw matras

Je hebt het vast al gespot op je bon of factuur; de verwijderingsbijdrage op jouw nieuw aangekochte matras. Wat deze bijdrage precies inhoudt en waarom deze wordt aangerekend, vertellen we je uitgebreid en duidelijk in dit blog.

Recyclen is voor iedereen. Of je nu producent, importeur, gemeente, afvalverwerker, verkoper of consument bent. Gezamenlijk moeten we ons allemaal inzetten om ervoor te zorgen dat de grondstoffen uit afgedankte matrassen een nieuw leven krijgen. Op dit moment worden helaas nog (te) veel matrassen verbrand. Dit proces kost, naast veel energie, ook veel grondstoffen, en dus ook geld. En dat terwijl veel materialen prima gerecycled kunnen worden.

Om zoveel mogelijk matrassen te recyclen, hebben Nederlandse matrasproducenten en -importeurs de handen in elkaar geslagen. Met één gezamenlijk doel voor ogen: “Zo veel mogelijk matrassen recyclen”. Hilding Anders heeft daarom samen met collega producenten Auping, Beter Bed, Ikea en Swiss Sense Stichting Matras Recycling Nederland (MRN) opgericht. Hieruit vloeide de concrete doelstelling: “In 2028 willen we minimaal 75% van de geproduceerde matrassen in Nederland recyclen”.

Elk jaar worden er in Nederland 2,1 miljoen matrassen afgedankt. Dit is goed voor maar liefst 37.800 ton aan afval. Dat vinden wij veel te veel. Als het gaat om recyclen, staan we aan het begin en is er nog een lange weg te gaan. Maar ook jij kan je steentje bijdragen. Lever je matras in bij één van de 366 inleverpunten, verspreid in heel Nederland.

Om de recycling te bekostigen wordt er over elk verkochte matras een verwijderingsbijdrage gerekend. De actuele prijs hiervan vindt je hier. Zo weet jij bij aanschaf al dat wij zullen zorgen voor de recycling van onze producten.

Wist je dat er van alles van je oude matras gemaakt kan worden? Misschien is jouw oude matras straks wel een ondertapijt, judo- of turnmat, isolatiemateriaal, poetslap of zelfs een kledingstuk.

Wil je meer weten over Matras Recycling Nederland? Ga hier naar de website en zie direct waar jij je oude matras kunt inleveren.

Samen sterk voor een beter milieu!

Altijd een Eastborn dealer bij jou in de buurt

Je kunt Eastborn matrassen en boxsprings zelf ervaren bij dealers door heel Nederland. Daar krijg je een persoonlijk slaapadvies, en lichten ze je graag alle mogelijkheden van de Eastborn producten toe. Vind hieronder een Eastborn dealer in de buurt, en kom proefliggen in de winkel!