Voor een beter milieu

100% Nederlands Fabrikaat

Voor een beter mileu

Bij Eastborn weten we hoe belangrijk een goede nachtrust is voor je gezondheid. Tijdens het ontwikkelen van onze producten staan we dan ook stil bij jouw optimale nachtrust, maar tevens zo belangrijk is het om stil te staan bij de impact van onze branche op het milieu.

Jaarlijks worden ongeveer 1,6 tot 1,8 miljoen matrassen afgedankt in Nederland. Twee jaar geleden belandde twee derde van al die matrassen nog in de verbrandingsovens, met een enorme CO2-uitstoot tot gevolg. Slechts een derde werd gerecycled tot bijvoorbeeld judomatten, isolatiemateriaal en ondertapijt.

Samen met IKEA, Beter Bed, Auping en Swiss Sense hebben wij de handen in één geslagen om uiteindelijk het initiatief te nemen voor een zogeheten ‘vrijwillige producentenverantwoordelijkheid’. Dit initiatief wordt in de loop van dit jaar verplicht door de overheid. Oftewel, dan moet de hele sector zich hieraan houden.

Trots

De doelstelling van de branche was om per 2028 driekwart van alle afgedankte matrassen te recyclen. We zijn dan ook enorm trots dat dit doel begin dit jaar al is behaald. En dat nog voordat de producentenverantwoordelijkheid officieel in moet gaan. Nederland loopt dan ook voor op het gebied van matrasrecycling ten opzichte van de rest van de wereld.

Productontwikkeling

Naast deze geweldige ontwikkeling binnen onze branche zijn wij uiteraard ook altijd op zoek naar het verbeteren van onze producten. Zodat de producten welke wij op de markt zetten beter zijn voor het milieu en jouw nachtrust.

Altijd een Eastborn dealer bij jou in de buurt

Je kunt Eastborn matrassen en boxsprings zelf ervaren bij dealers door heel Nederland. Daar krijg je een persoonlijk slaapadvies, en lichten ze je graag alle mogelijkheden van de Eastborn producten toe. Vind hieronder een Eastborn dealer in de buurt, en kom proefliggen in de winkel!