Welke voordelen biedt een Eastborn boxspring?

100% Nederlands Fabrikaat

Welke voordelen biedt een Eastborn boxspring? 

Ben jij een geluksvogel die regelmatig in een sterrenhotel of betere vakantiewoning verblijft? Dan heb je wellicht het superieure slaapgenot van een boxspring al aan den lijve ondervonden. Dit is meteen ook een van de voornaamste redenen waarom vele Nederlanders en Belgen bij de aankoop van een nieuw bed resoluut voor een boxspring kiezen: we associëren het met luxe en pure verwennerij. Precies dat gevoel van weelde willen we in onze eigen slaapkamer creëren. Maar er zijn nog vele andere overtuigende voordelen aan een boxspring. Eastborn licht ze graag toe.

Wat is een boxspring?

Eerst even zien dat we over hetzelfde praten: een boxspring is in feite de Engelse term voor een bak of doos (box) van hout of metaal met veren (spring) aan de binnenkant. Door deze bak met een mooie stof te bekleden, krijg je meteen die typische luxueuze uitstraling. Op dit type bedbodem komt een matras (meestal ook met pocketveren) en meestal een topdekmatras voor extra ligcomfort. Andere benamingen voor deze laatste zijn topper, topmatras of oplegmatras. Bij een tweepersoonsboxspring is zo’n topper trouwens aanbevolen om de lastige naad tussen beide matrassen weg te werken. Heb je goed opgelet, dan kom je tot deze conclusie: in tegenstelling tot een klassiek bed (lattenbodem + matras) bestaat een boxspring meestal dus uit drie delen, en niet twee. Een hoofd- en/of voeteneinde in dezelfde stof maken je boxspringset of -bed compleet.

Samengevat, een boxspringbed bestaat uit:

 1. een gestoffeerde box met metalen (pocket)veren op pootjes
  2. een matras, eventueel rondom mee gestoffeerd
  3. een topdekmatras
  4. optioneel hoofd- en/of voetenbord
Boxsprings scoren bijzonder goed bij Nederlanders en Belgen. Zo’n 55% geeft de voorkeur aan een boxspring, terwijl 39% liever in een gewoon bed of ledikant slaapt.*

*Bron: hartvannederland.nl

6 voordelen van een boxspring

Waarom zijn boxspringbedden de laatste jaren zo immens populair? Ze zien er niet alleen luxueus uit, maar hebben ook nog vele andere troeven. Welke? Je leest het hier:

 1. Uniek ontwerp: er bestaan boxspringmodellen in allerlei interieurstijlen. Strak, modern, minimalistisch, retro, tijdloos klassiek, chic en elegant … je kiest jouw favoriete model en stemt het ontwerp vervolgens volledig af op je eigen voorkeuren. Jij beslist over de stof, de kleur, het matras, de topper en, niet te vergeten, de poten waarop de bedbodem rust. Met een hoofdbord in dezelfde stof, al dan niet oversized, en een voetenbord? Dankzij de vele mogelijkheden ontwerp je de boxspring van je dromen die perfect bij jou én je slaapkamerinterieur past. Elk detail maakt jouw boxspring uniek. 
 2. Optimale ondersteuning: door de combinatie van een bedbodem met gezoneerde pocketvering en een matras wordt je lichaam prima ondersteund. Het matras is bepalend voor de mate van tegendruk en afhankelijk van je lichaamsgewicht. Het topdekmatras zorgt voor net dat tikkeltje extra comfort. 
 3. Hogere in- en uitstaphoogte: een boxspring is zo’n 64 cm hoog. Dit is de hoogte vanaf de vloer tot aan de bovenkant van het matras of de topper. Zeer comfortabel dus om in en uit bed te stappen. Zeker voor wie minder mobiel, zwanger of iets ouder is. Ook tijdens het opmaken en verschonen van je bed is dit een aangename hoogte omdat je niet zo diep moet bukken. 
 4. Uitstekende ventilatie en temperatuurregulatie: door de open constructie van veren in de bedbodem (box) kan de lucht goed circuleren. Een matras met veren versterkt dat effect. De open ruimte tussen de veren zorgt voor een voortreffelijke ventilatie en vochtafvoer. Tijdens het slapen verlies je gemiddeld zo’n 300 ml aan vocht. Daarom is het zo belangrijk dat je matras goed kan luchten en drogen om ze hygiënisch en fris te houden. 
 5. Duurzame investering: boxsprings zijn gebouwd om lang mee te gaan, gemiddeld zo’n 20 à 25 jaar. Bovendien kan je langer van je matras genieten omdat de bedbodem veel minder tegendruk geeft. Zo verslijt je matras minder snel. Ook door het gebruik van een topper verleng je de levensduur van je matras aanzienlijk. Eastborn raadt aan om je topdekmatras om de 5 jaar te vervangen. 
 6. Vaste of elektrische boxspring: je hebt de keuze uit een vaste bedbodem met een houten frame of een elektrisch verstelbare bedbodem met een metalen frame. Elektrische boxsprings zijn extra comfortabel, bijvoorbeeld als je graag in bed een boek leest, tv kijkt of ontbijt. Daarnaast dragen ze bij aan een betere ergonomie. Vooral bij bepaalde gezondheidsklachten is een elektrische variant met verstelbaar hoofd- en voeteneinde een aanrader. Denk maar aan nek-, rug- en schouderklachten, reflux, snurken, een slechte doorbloeding in de benen, vermoeide of gezwollen onderbenen … Hierdoor krijgen je spieren de juiste ondersteuning en kunnen ze optimaal ontspannen.

Nieuwe boxspring kopen? Lees eerst deze tip!

Ben je gewonnen voor een boxspring? Maak dan een doordachte keuze, zodat je na aankoop 100% tevreden bent. Denk in de eerste plaats na over de juiste afmeting. Eastborn heeft vele maten en vormen in huis, en de keuze is daarom niet beperkt tot enkele standaardmaten. 

Twee bijzondere aandachtspunten: 

 1. Je lichaamslengte (of die van je partner als je samen slaapt) is belangrijk. Je kiest best een boxspring die 20 tot 30 cm langer is dan de grootste slaper. Heb je een partner van ruim 1,90 meter of ben je zelf lang? Dan raden we een boxspring met een lengtemaat van 220 cm aan. Houd ook rekening met de afmetingen van de ruimte. In een kleine slaapkamer kan een extra grote boxspring nogal bombastisch overkomen. Tegenwoordig zijn ook tussenmaten, de zogenaamde twijfelaarsboxsprings 140×200 en 160×200, erg in trek. 
 2. Size matters! Niet iedere slaapkamer is even groot. Heb je een kleine slaapkamer? Let er vooral op dat je rond het bed nog voldoende plaats over hebt voor een vlotte doorgang, slaapkamerkasten, commodes, nachtkastjes of -tafeltjes of leuke accessoires. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een slanker en strakker model voor een verfijnde look.

Eastborn geeft slaapadvies op jouw maat

In de tweede plaats staat of valt jouw slaapcomfort met de keuze van matras en topdekmatras. Eastborn biedt diverse (top)matrassen met elk hun eigen troeven. Wil je geen verkeerde beslissing nemen, dan laat je je best vakkundig bijstaan door een slaapadviseur. Maak een afspraak bij een Eastborn dealer in je buurt voor advies op maat. Slaap je liefst hard of zacht, warm of koel? Heb je bepaalde lichaamsklachten? Welke comfortlaag kies je? Wij nemen graag de tijd voor je en leggen je de verschillende opties haarfijn uit, rekening houdend met je lichaamsbouw en slaaphouding. Boxsprings testen? Je bent van harte welkom! Dankzij het professionele advies van Eastborn ben jij zeker van de juiste aankoop. 

Kom inspiratie opdoen of gratis proefliggen bij een Eastborn dealer!

Altijd een Eastborn dealer bij jou in de buurt

Je kunt Eastborn matrassen en boxsprings zelf ervaren bij dealers door heel Nederland. Daar krijg je een persoonlijk slaapadvies, en lichten ze je graag alle mogelijkheden van de Eastborn producten toe. Vind hieronder een Eastborn dealer in de buurt, en kom proefliggen in de winkel!