Onderhoud boxsprings

100% Nederlands Fabrikaat

Alles over het onderhoud van je boxspring

  • Net als alle andere nieuwe materialen, kan je bed/boxspring/matras tijdelijk een specifieke geur afgeven, bijvoorbeeld van latex, hout, stof of verlijming. Deze geur is absoluut ongevaarlijk en verdwijnt meestal na een dag goed luchten.
  • Een vlek in de matras of boxspring kan op diverse manieren gereinigd worden. Probeer het eerst zonder reinigingsmiddelen. Een droge of vochtige doek neemt vaak het meeste vuil op. Altijd deppen, nooit wrijven. Blijft daarna een vlek zichtbaar, dan verwijzen wij je graag naar de website van James, de vlekkensite. Hierop staan verschillende tips voor vlekkenverwijdering.
  • Indien je een harde vloer hebt in de slaapkamer, adviseren wij om viltjes onder de poten te plaatsen. Dit gaat beschadiging van de vloer tegen en heeft ook een dempende werking. Daarnaast kan door frictie van de poten op een harde vloer een krakend of piepend geluid ontstaan. Dit wordt door viltjes voorkomen.
  • Mocht je een krakend of piepend geluid horen, die voortkomt uit de bewegende delen van bijvoorbeeld een elektrisch verstelbare matrasdrager, dan kun je deze licht inspuiten met siliconen- of teflonspray. Pas wel op dat je dit niet in contact brengt met matras- of meubelstof.

Altijd een Eastborn dealer bij jou in de buurt

Je kunt Eastborn matrassen en boxsprings zelf ervaren bij dealers door heel Nederland. Daar krijg je een persoonlijk slaapadvies, en lichten ze je graag alle mogelijkheden van de Eastborn producten toe. Vind hieronder een Eastborn dealer in de buurt, en kom proefliggen in de winkel!