Tips bij het aanschaffen van een boxspring

100% Nederlands Fabrikaat

Tips bij het aanschaffen van een nieuwe boxspring

Een goed advies bij de aanschaf van een boxspring is geen overbodige luxe. Je besteedt maar liefst een derde van je leven op bed, en dus is het belangrijk dat deze naadloos aansluit op jouw wensen en behoeften. Maar waar moet je precies op letten bij de aanschaf van een boxspring? Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje.

De voordelen van een boxspring zijn eindeloos. Je geniet van een optimale lichaamsondersteuning, een groot ligcomfort, een hoge levensduur, kunt makkelijk in- en uit bed stappen, en nog veel meer. De keuze om een boxspring aan te schaffen is dus eigenlijk zo gemaakt. Maar de aanschaf van een boxspring neemt wat meer tijd in beslag. Wanneer je een boxspring wilt kopen moet je vooral letten op de volgende punten:

  • Lichaamsondersteuning
  • Vocht- en temperatuurregulatie
  • Welk matras past bij jou
  • Wasbare matrashoes
  • Design en stoffen
  • Proefliggen en uitproberen

Lichaamsondersteuning

Een belangrijk punt waar je op moet letten bij de aanschaf van een boxspring is wat voor lichaamsondersteuning je nodig hebt. Dit hangt onder meer af van je lichaamsgewicht, je slaaphouding, en of je eventuele rug- of nekklachten hebt. En slaap je alleen of samen? Wil je een vaste of verstelbare boxspring? Moet de boxspring nog andere functionele eisen hebben? Denk hier vooraf goed over na, en laat een Eastborn-dealer je hierin adviseren.

Vocht- en temperatuurregulatie

Boxsprings staan bekend om hun goede vocht- en temperatuurregulatie, omdat de veren in de bodem een open structuur hebben. Als je eenmaal een boxspring gekocht hebt, zet dan ook niks onder je bed, want dan werkt deze vochtregulatie niet meer. Heb je het snel warm of koud? Dan kun je je boxspringcombinatie hierop aanpassen.

Welk matras past bij jou

Bij Eastborn geloven we niet in het ‘one size fits all’ concept, zeker niet als het gaat om een matras. Daarom bestaat onze collectie uit vier soepele en vier stevige matrassen. Binnen deze twee categorieën verschillen de matrassen in aanpassingsvermogen, ventilatie, bedklimaat en duurzaamheid. Op die manier is er altijd een matras dat helemaal aansluit op jouw lichaamsbouw en slaapbehoeften.

Wasbare matrashoes

Nu we het toch over matrassen hebben… Een belangrijk advies bij de aankoop van een boxspring is om te checken of je matras een wasbare matrashoes (ook wel matrastijk) heeft. Een matras met een wasbare hoes maakt het schoonhouden van je bed namelijk een stuk makkelijker. Bekijk daarom bij het aanschaffen van een boxspring vooraf of je matrashoes wasbaar is, als je dit een belangrijk punt vindt.

Design en stoffen

Het oog wil ook wat. Daarom is het bij het kiezen van een boxspring niet geheel onbelangrijk om goed te kijken naar wat jij mooi vindt. En waarom zou je kiezen voor een standaard boxspring als je een geheel gepersonaliseerde boxspring kan laten maken? Bij Eastborn kun je jouw boxspring van begin tot eind (laten) ontwerpen: van materiaalkeuze tot kleur en van afwerking tot techniek, in jouw stijl voor jouw perfecte slaaphouding. Met keuze uit maar liefst 15 verschillende hoofdborden en 20 verschillende stoffen kun je jouw unieke boxspring creëren. Bekijk hier wat er allemaal mogelijk is. Leef je uit!

Proefliggen en uitproberen

Dit is misschien wel het beste advies bij de aankoop van een boxspring. Uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat jij je goed voelt bij je aanstaande boxspring. Probeer daarom verschillende boxsprings uit in de winkel. Ga uitgebreid proefliggen, voel, zie en ervaar alle mogelijkheden. Onze Eastborn-dealers helpen je graag bij het maken van de juiste keuze, zodat jij straks een boxspring hebt staan waar je héél erg blij mee bent.

Altijd een Eastborn dealer bij jou in de buurt

Je kunt Eastborn matrassen en boxsprings zelf ervaren bij dealers door heel Nederland. Daar krijg je een persoonlijk slaapadvies, en lichten ze je graag alle mogelijkheden van de Eastborn producten toe. Vind hieronder een Eastborn dealer in de buurt, en kom proefliggen in de winkel!