Waarom kiezen voor een elektrische boxspring?

100% Nederlands Fabrikaat

Waarom kiezen voor een elektrische boxspring?

In welke kamer van je woning breng jij het liefst tijd door? Je slaapkamer? Dan ben je zeker niet de enige! Ruwweg brengen we een derde van ons leven al slapend door. Logisch dat we dit in de slaapkamer doen, maar we stellen ook een andere tendens vast: we zien onze slaapkamer steeds vaker als een ideale plek voor ontspanning. Een knusse cocon waar jij je echt thuis voelt, kan relaxen en tot rust komen. Met een elektrische boxspring zal het ontspannende karakter van je slaapkamer ongetwijfeld toenemen. Het idee dat een verstelbare boxspring zich vooral voor oudere personen leent, is een groot misverstand dat we meteen de wereld uithelpen. Elektrische boxsprings bieden je alle voordelen van een gewone boxspring, maar ook extra gebruiksgemak én talrijke gezondheidsvoordelen. Kortom, een aanwinst met een duidelijke meerwaarde.

Voordelen van een elektrisch verstelbare boxspring

Interesse in een elektrische boxspring die perfect aan je persoonlijke noden tegemoet komt? Eastborn zet de voordelen voor je op een rij:

 1. Zitgemak
  Ontspannen in bed kan op vele manieren. Een boek lezen, je favoriete serie op Netflix of een film kijken, je sociale media op de tablet checken, online shoppen … of genieten van een uitgebreid ontbijt in het weekend. Klinkt hemels, niet? In een gewoon vlak bed is dit niet erg handig. Je zal al snel nekklachten krijgen. Ook wordt het hoofdbord van je bed hierdoor belast of vuil na een tijd. Dankzij een elektrische boxspring ontspan je in optimaal comfort. Plaats het hoofdeinde helemaal rechtop of in een halfhoge ligpositie, precies zoals jij wenst. Je boxspring wordt een relaxzetel die jou in de watten legt.
 2. Minder rugpijn
  Goed slapen, dat is vooral gezond slapen. Als je pijnklachten aan je rug ervaart, laat je dit beter niet te lang aanslepen. Rugpijn kan door een verkeerde houding in bed worden veroorzaakt. Door het voetengedeelte van een elektrische boxspring hoger te plaatsen, vermindert de druk op je onderste rugwervel aanzienlijk. Je bekken kantelt en lage rugpijn ebt weg. Die enkele centimeters extra kunnen echt wonderen doen! Omdat je rug minder belast wordt, gaan je spieren volledig ontspannen. En om lekker in slaap te vallen, is een optimale ontspanning noodzakelijk. 
 3. Goede bloedcirculatie
  Als je in een verkeerde positie ligt, kunnen bloedvaten vernauwen en circuleert het bloed minder goed. Met mogelijk krampen of een slaperig gevoel in de ledematen tot gevolg. Met een aangepaste lighouding verbeter je de bloedcirculatie. Plaats ’s avonds voor het slapengaan het voeteneinde van je elektrisch verstelbare boxspring omhoog als je last hebt van vermoeide benen. Vooral na een drukke werkdag waarbij je veel hebt rondgelopen of na intensief hardlopen, joggen of sporten doet dit enorm deugd. Een hogere stand vermindert de zwaartekracht op je aders zodat het bloed gemakkelijker terug naar het hart stroomt. Bijkomend voordeel: eventueel vocht wordt goed afgevoerd. Zo kan je vochtophoping in de benen tegengaan. Als je tegelijkertijd het hoofdeinde zo’n 30° omhoogtilt, lig je in de ‘zero gravity’ positie. Doordat je hoofd en benen hoger dan je hart liggen, wordt de bloedsomloop bevorderd en geniet je van een gevoel van volledige gewichtloosheid voor een complete ontspanning.
 4. Betere ademhaling
  Als je het hoofdeinde schuin plaatst, verbetert de toevoer van zuurstof naar je longen omdat de druk op je borst en luchtwegen vermindert. Je kan beter ademhalen, bijvoorbeeld als je verkouden bent. Daarnaast biedt een elektrische boxspring een uitkomst bij irritante snurkgeluiden. Snurkers kunnen door de hogere hoofdpositie vrijer ademen. Ze gaan niet alleen zelf kwalitatiever en dieper slapen, maar zijn ook niet langer een bron van grote ergernis voor hun partner.

Goed om weten
Alle boxspringmodellen van Eastborn zijn verkrijgbaar met een vaste of verstelbare bedbodem. De elektrische modellen hebben een frame van metaal in plaats van hout, en zijn standaard voorzien van twee motoren: een motor aan het rugdeel en een andere aan het voetendeel.

Welk (top)matras kiezen voor je nieuwe elektrische boxspring?

Uiteraard zijn het slaap- en ligcomfort in grote mate afhankelijk van het type matras dat je voor jouw boxspring kiest. De bedbodem is zelf al voorzien van een gezoneerde pocketvering. Meestal raden Eastborn slaapadviseurs ook een matras met pocketveren aan. Met elektrothermisch nageharde veren kan je zeker zijn van een duurzaam slaapsysteem dat uitstekend ventileert dankzij de open structuur. Bij Eastborn heb je de keuze uit diverse matrassen die je bovendien in dezelfde stof als de boxspring kan bekleden. Zo creëer je een uniforme, luxueuze uitstraling. 

Het topdekmatras (ook topper of topmatras genoemd) is een dun matras dat je bovenop je gewone matras legt. Hij geeft je extra comfort en ondersteuning, en beschermt je matras zodat deze langer meegaat. Eastborn biedt Comfortschuim, Latex en Graph’In toppers in genopte of niet-genopte versie aan. Onze slaapexperts leggen de verschillen graag aan je uit! Extra voordeel bij een boxspringset voor twee personen is dat een topdekmatras de storende naad tussen beide matrassen handig wegwerkt. Zo geniet je elk apart van een matras dat aansluit bij je persoonlijke wensen, maar rol je in het midden niet naar elkaar toe.

Maar dat is nog niet alles! Bij Eastborn zijn alle elektrische tweepersoons boxsprings standaard voorzien van een splittopper. Wil jij graag het hoofdeinde omhoog om nog een hoofdstuk in dat spannende boek te lezen? Dit kan perfect terwijl je partner alvast naar dromenland vertrekt omdat je beide matrassen los van elkaar kan bedienen. Slim gezien, toch?

 

Vlotte bediening
Je elektrische boxspring bedien je met één druk op de knop. De afstandsbediening werkt op radiofrequentie en is dus draadloos. Lig je lekker? Plaats de bediening dan in de handige lus aan de zijkant van je bed. Zo raakt ze niet kwijt en is ze altijd binnen handbereik.

 

Wat kost een elektrische boxspring?

Bij Eastborn kan je vertrouwen op kwaliteit van Nederlandse bodem tegen een eerlijke prijs. Hoewel elektrisch verstelbare boxsprings een hoger prijskaartje hebben dan een vlakke boxspring of traditioneel bed, is het budget dat je ervoor oplegt, vaak de investering waard. Een Eastborn Ruby elektrische boxspring van 180×200 heb je al vanaf € 3.795. Voor nog waardevollere elektrische modellen met opties aan een meerprijs betaal je gemiddeld € 5.000. Het spreekt voor zich dat de kostprijs afhankelijk is van jouw keuze van matras, topdek, stof, hoofd- en/of voetenbord, poten … Eastborn helpt je graag de beste elektrische boxspring binnen jouw budget te vinden. 

Kostbare tip:

Elektrische boxsprings gaan zo’n 25 jaar mee als je er goed zorg voor draagt. Daarom is het belangrijk dat je op lange termijn denkt. Mogelijk heb je nu niet meteen nood aan een elektrisch systeem en slaap je prima op een vlak bed. De kans bestaat echter dat dit in de toekomst verandert. Een vaste boxspring kan je later niet aanpassen naar een verstelbare variant. Een elektrische boxspring is een grote aanrader als je graag in bed ontspant, maar ook als je ziek bent en enkele dagen in bed moet doorbrengen. Een stevige verkoudheid, oorontsteking, hoofdpijn, misselijkheid of reflux … met een hogere positie lig je meteen veel aangenamer. Ook kersverse mama’s ervaren een elektrische boxspring met een verstelbaar hoofdeinde als puur comfort. Niet alleen tijdens de zwangerschap, maar ook erna, als ze hun kindje (borst)voeding geven. Voor zowel oudere als jongere personen gaat het in- en uitstappen veel vlotter. Kortom, het lijstje met voordelen is lang … Houd rekening met wat jij echt belangrijk vindt in je zoektocht naar een nieuwe boxspring.

Bij Eastborn ontvang je slaapadvies op maat

Ben je overtuigd van de vele voordelen die een elektrisch verstelbare boxspring biedt? Breng dan zeker een bezoek aan een van onze ruime showrooms om de verschillende mogelijkheden te bekijken. Maak op voorhand een afspraak bij een Eastborn dealer in jouw buurt. Onze slaapadviseurs helpen je een weloverwogen keuze te maken waar je vele jaren lang plezier aan zal beleven. Ook geven ze advies over de juiste maat van boxspring, zowel in de lengte als de breedte. Populaire tweepersoons boxsprings zijn een elektrische boxspring 160×200 en 180×200. Voor kleinere slaapkamers is een elektrische boxspring 140×200 een prima maat, de zogenaamde ‘twijfelaar’. De lengte kan steeds uitgebreid worden tot 210 of 220 cm. Een goede richtlijn is dat je zo’n 20 tot 30 cm bij je eigen lichaamslengte optelt. Uiteraard bestaan er ook Eastborn eenpersoons boxsprings in alle maten en stijlen!

Laat je inspireren of kom gratis proefliggen bij jouw Eastborn dealer. Jouw slaapcomfort is onze passie!

Altijd een Eastborn dealer bij jou in de buurt

Je kunt Eastborn matrassen en boxsprings zelf ervaren bij dealers door heel Nederland. Daar krijg je een persoonlijk slaapadvies, en lichten ze je graag alle mogelijkheden van de Eastborn producten toe. Vind hieronder een Eastborn dealer in de buurt, en kom proefliggen in de winkel!